2017

Har været et meget stille siden november hvor jeg tog båden op.

Gik faktisk i salgs tanker, men er utrolig glad for at jeg ikke fik det gjort. Men var igennem en lidt svær personlig periode. Men nu er alt lyst igen, så det har været lidt lang vinter.

Men ellers har jeg fået bundfaldet båden og poleret den.

Så jeg er så småt ved at være klar til at komme i baljen.

Uge 19

Men jeg havde et dæk der så forfærdeligt ud, efter jeg blev færdig med at sprøjte epoxy i det. Så nu var det at det skulle have en tur, fik også lige boret alle steder hvor jeg har huller gennem skroget borer lidt op og epoxy i. Og nye  huller lavet.

Fik dækket slebet derefter har jeg primetime dækket med en 1k undervand primer. Derefter har jeg malet en stribe hvid ved løningslisten. Samt de steder der ikke skal have skridsikker maling, brugte en “brillant glose topcoat” off White 10381. Kan kun sige den er nem at arbejde med. Og har en flot glans. Må se om den holdet i længden. Til det med skridsikker brugte jeg “KiwiGrip Grey” Er en meget tyk maling næsten som spartelmasse.  Den skal rulles ud med nogle spicelle ruller for at lave det ritige mønster. Den er også meget nem at arbejde med.

Da jeg fik det meste af dækket malet, så skreg ruffet nu trænger jeg til en tur. Så jeg besluttede at tage det gamle belægning af. Var nogle måtter med skridsikker struktur. Men de sad godt fast. Prøvede først med multicutter men det gik alt for langsomt. Så det blev med stemmejern. Skal hilse og sige det giver mange rifter og vabler på bægehænder. Har taget ca 1 1/2 dag og fjerne det. Det rev desværre lidt af min topcoat. Så var det ellers igangværende med at afmontere alle blokke og alt andet der var boret i ruffet for at få alle fald retur til copitet.

De skulle også bores op, for at være sikker på at jeg ikke får vand ind denne vej fra. Kunne desværre se at der har været lidt vand i træet i ruftaget så det meste blev suget ud. Kunne se det var et meget lille område hvor der var vand. Så der blev der lavet en del huller til at fylde epoxy i.

Der har på et tidspunkt været spil og nogle lister på ruftaget. Disse gamle huller var fyldt op med en fuge nok sekaflex. Disse blev også boret ud og fyldt med epoxy. Så nu er ruffet vandtæt. Det skal siges at når man fylder epoxy i hullerne skal de efter ca 15 min efter fyldes. Da epoxy siver langsomt ud i skummet eller træet. Dette gør at alt bliver meget stærkere.  Det meste på en commander 31 er lavet i skum. Pånær de steder hvor man ved der vil være støre belastning. Eks. Hvor spil eller spildaflaster sider. Faktisk en god løsning. Da alt dette var færdigt kunne jeg spartle de steder hvor jeg havde skadet topcoten. Nu er der så bare at gøre som på dækket at slibe det pænt, eventuel en extra spartling. Så skal det lige have en primer og male hvid og male grå hvor det skridsikker skal være.

Der er måske nogle der undrer sig over hvorfor jeg altid bruger epoxy. Kort fortalt så er epoxy ca. 95% vandtæt og poliester er ca. 5% vandtæt. Den er også meget stærkere og ikke så giftig at indånding ” men ikke sund” men er meget giftig at få på huden. Så hansker der er beregnet til det bruger jeg altid. Den er meget dyre men syntes at der er mange fordele ved at bruge den. Man skal være ops på at det ikke er samme måtter der bruges.

 

 

 

 

 

25/9-2017

Ja der er gået lang tid siden jeg sidst har lagt noget op, dels har jeg brugt sommeren på at sejle og dels har jeg ikke været så flittig til at læge det op jeg får lavet.
I dag og det sidste stykke tid har jeg gået og limet min lyndings lidste. Den var desvære sprækket flere steder.
Dette har jeg gjort med epoxy og så bare skruetvinger på. Det er desværre kun muligt at tage et lille stykke af gangen, da jeg ikke har så mange skruetvinger. Men nu mangler jeg kun at lime et sted, skal se om jeg ikke kan huske at tage lidt bileder af det.

 

 

 

 

 

 

 

Men nu da jeg er i gang med den, er jeg begyndt at slibe dem fine og give dem noget olie. De var blevet meget grå og triste.
Har valgt at give den noget olie de får ” owartol” D1 og ba bagefter D2.
Det givet det et flot finis.
Ikke at det er den bedste olie, tror man kan bruge de flest olie til det. Men må dog fraråde at bruge møbel teack olie.
Jeg syntes mit træ fik en mærklig farve året efter. Men det er nok også nofet med at det er et meget biliger produkt.

26/9-2017

I dag var en utrolig god dag på havnen.
Tror det er førdste gang i mit ægteskab med min båd at jeg når alt det jeg havde planlagt hjemme fra.

Jeg fik slebet det sidste af lønings listen. Det hele fik ca 6 gange olie i dag. Så 1 til 2 lag mere så er jeg færdig med det.
Fik også afmonteret det sidste 2 scepter holder og støbt dem med epoxy.
Så nu har alle huller i dæk støbt op med epoxy. Når det er hærdet kan jeg male det sidste af dækket.

Fik også i dag afmonteret prædikestolen havde en skruge som bare ikke ville af.
Men af kom den, af og til jan det være godt at være stædig.
Ved ikke om den kommer på igen, er lidt flot uden. Men gæmmer den hvis jeg fortryder. Men den skulle af så jeg kunne slibe træet lig bag den.

 

Men er faktisk blevet glad for ikke at have søgelænder på, da jeg syntes det er falsk tryghed. Men skal da have en sikkerheds line monteret i hver side.

 

 

 

 

 

En lille update på hvad jeg mangler i år / Vinter:

  1. Slibe den sidste meter af dækket i hver side og male der
  2. Ny vask og kabys
  3. Montere el ( vinter )
  4. Slibe og olie indvendig
  5. Anker brønd i forskibet
  6. Nye hynder

9/10-17

Var i dag ude og sejle en skøn tur med min 1 styrmand, som er ved at være god til at styre båden. På trods af hun kun er 9 år, kan hun næsten ligge båden selv ind i båsen.

14/10-17

Har på det sidste fået sejlet pænt meget. Men har desværre også haft periode i år hvor den har ligget for meget stille. Det har ikke været lysten der har manglet. Men har bare haft for travlt.

Status for i år når der kun er et par gode sejladser til bage for i år, er at jeg har fået sejlet for lidt, men heller ikke fået lavet så meget ved båden som ønsket men har alligevel nået meget. Vil tro jeg tager masten af om ca. 1 til 2 uger. Syntes altid det er trist når den skal i hi.

Men nyder nu også at gå på havnen om vinteren og fixe hinde op.

Vil tro jeg har opgaver til 2 år mere som min.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er bare 1 af de ting som er sket i år.

 

I morgen håber jeg på ok vejr, skal ud og teste mit nye setup for storsejlet, for at se om det virker for mig.

Noget andet jeg har gået og set lidt på er at få en genakker på, må indse at jeg aldrig får brugt min spiler.

Var ude at få afprøvet mit setup, det virkede næsten som det skulle, det eneste var at mit storfald jeg lige har skiftet er for tyndt til min aflaster, så det fliser i den. Men det kan jeg skifte.

Bliver altid over raslet over hvor meget fart mit storsejl giver, i forhold til kun forsejlet. Da mit stor sejl kun er på 16 m2 og forsejl et er på 30 m2.

Men dejligt at få det testet inden det bliver pillet af.

Har i denne weekend været i Kbh, hvor vi på tur i den forbindelse var jeg ude ved.  casablanca-cafe

Hvor jeg fandt en flot vask så nu har jeg næsten alt til min nye kabys.

Kan nu også anbefales at spidse der ude.

 

 

 

 

 

 

23/10-17

I dag er dagen hvor masten skal af så må jeg indse at sesongen  er over desvære. Er så heldig at min ven kommer og hjælper.

Det gik super let, men bliver altid glad for at min rig ikke er støre når den skal af og på. Der er godt nok mange der lader riggen blive på. Men jeg tager min af. Mest for at

29/10 -17

Var i dag ude på en lille tur sammen med min datter i dag. Det blev så årets sidste tur desværre. Min datter er i år virkelig blevet glad for båden. Så det er dejligt at se.

Men så nu står den på at få udført nogle af de protjekter jeg vil have lavet.

Så i morgen skal båden op. Der skal jeg lige have renset bunden og klargjort til at male den igen gerne i næste uge. Men skal også lige have gjort motoren klar til vinter med at få skiftet olie inpeller samt frostsikring af den.

Men i morgen står den også på at få set på hvad jeg vil have lavet her til vinter.

Status for 2017

Jeg fik ikke sejlet så meget som jeg plejer,  men har aligevel haft mange fede ture. Men har sejlet meget selv i år. Det har ikke været vejret skyld men arbejde ferie hvor vi ikke var i båden. Men den store tids røver i år var at jeg måtte kæmpe for forældrene myndighed. Det er et tungt system, og ikke en kamp jeg ønsker at tage igen hvis jeg kan blive fri. Men bliver altid overrasket over at den er slut.

30/10-2017

Så kom båden godt på land, fik også motoren konserveret og renset bunden. Håber snart at få bunden slebet så den kan blive malet i bunden.